I Næstved City er der altid gode oplevelser lige rundt om hjørnet!

Mærk den gode service hos vores mange specialbutikker. Udforsk de kringlede gågader, hvor du finder skulpturer, grafittikunst og meget mere på din vej. Nyd kaffen hos en af vores caféer og deltag i de mange events der sker i byen hele året rundt.

Axeltorv danner ofte rammen om events i byen, som fx Ølfestival, Markedsdage og hver fredag i sommerperioden kan du nyde livemusik under åben himmel. På Axeltorv finder ud også skulpturen af den internationalt anerkendte kunstner Bjørn Nørgaard ”Slattenpatten og hendes døtre fra Rønnebæksholm”
På Hjultorv finder du ”Danmarks Mindste Rytterstatue” blev opstillet i anledning af Næstveds 800-års jubilæum i 1935. Det er en 42cm høj bronzestatue som der forestiller adelsmanden Peder Bodilsen til hest.
Grønnegades Kaserne Kulturcenter er Sydsjællands største kulturcenter med egne scener, egnsteater, Talentskole og Børnekulturhusets værksteder er Grønnegades Kaserne Kulturcenter Næstved Kommunes kulturelle hjerte.
Byens caféhjørne. Her kan du altid nyde et godt måltid mad eller iskolde forfriskninger af en af caféerne der alle har udeservering. Ved Caféhjørnet finder du også “Kalven”, som er en bronzeskulptur på en granitsokkel, der er lavet af kunstneren Gudrun Lauesen.
I gågaden Torvestræde finder du gode shoppingmuligheder til enhver smag.
I gågaden Ringstedgade kan du udover at shoppe også besøge Næstved Museum Helligåndshuset, som er det eneste bevarede helligåndshus i Danmark.
På kvægtorvet ovenover Kvickly finder du Næstved Bibliotek, som altid er vært for gode stunder og hyggelige arrangementer.
Sct. Peders Kirke betragtes af mange i dag som den smukkeste, gotiske købstadskirke i Danmark. Rundvisninger kan efter aftale arrangeres på dansk og engelsk.
Sct. Mortens Kirke er en åben kirke hvor du kan kigge forbi og nyde det smukke kirkerum og dets sjældne kirkekunst.
Nyd Den Fritlagte Susås grønne oaser, hvor susåen løber lige ved siden af. Har du børn, så skal de prøve legepladsen der er udformet som kraftcentralen på Maglemølle og siloerne på havnen for at fortælle historien om Næstveds udvikling som industriby.
I Teatergade finder du byens rådhus. Overfor står den 5 meter høje skulptur “Fladsåtrolden”, der er et monument over en af de myter, der er tæt forbundet til Næstved og omegn, lavet af en af Danmarks dygtigste kunstnere – Arne Bang.

Shoppingoplevelser

Næstved City byder på masser af gode shoppingmuligheder i skønne specialbutikker. Hver onsdag og lørdag er der torvemarked på Axeltorv midt i centrum, hvor handlende kan købe frisk frugt og grønt, smukke blomster, frisk fisk og ost.

Se byens shoppingmuligheder

Smag på Næstved

I Næstved finder du et stort udvalg af spisesteder og lokale smagsoplevelser. Nyd en friskbrygget Caffe latte på en af byens mange hyggelige caféer, invitér familien på aftensmad på en af byens bedste restauranter eller sluk tørsten hos en af byens restaurationer.

Se byens spisesteder her

Events hele året rundt

Kom til Næstved for de store kulturoplevelser. For sporten, festivalerne, musikken på torvet og de farverige events, som spreder sig over gader og stræder og fortæller historien om en handelsby, der er drevet af passion og fællesskab. En by, vi er stolte af.

Se kommende events her

Skulpturer og kunst

Næstved City har et stort udvalg af kunst og skulpturer i byen. Tag en tur rundt og udforsk kunsten i bybilledet, specielt byens internationale grafittikunst, som dukker op på gavle og gadehjørner overalt i byen, der også ånder for ungdomskulturen.

Se mere her

Kultur og historie

Det historiske Næstved rækker tilbage til Middelalderen med Helligåndshuset, Boderne og de bynære kirker, der lægger første sten til en lokkende kulturvandring for hele familien. I skærende kontrast til den internationale grafittikunst, som dukker op på gavle og gadehjørner overalt i byen, der også ånder for ungdomskulturen.

Se dem alle her

Naturen lige rundt om hjørnet

Få skridt fra bymidten finder du Havnefronten og den brusende Suså, der trækker naturen helt ind i byens hjerte. Mærk også magien blandt de gamle træer i Rådmandshaven og skovene omkring Herlufsholm, hvor trækronerne gemmer på et sjældent fugleliv.

Se de grønne områder her